Coachen met persoonlijkheidsmodellen

Odin Development Compass (ODC)

Als je in je organisatie teams vormt of ontwikkelt en daarbij mensen wilt ondersteunen in hun groei, wil je ook graag weten wat de werkelijke, natuurlijke kracht is van je mensen. Het is tenslotte in het belang van jouw organisatie om de natuurlijke kwaliteiten van je medewerkers optimaal in te kunnen zetten en te ontwikkelen. Je organisatie is gebaat bij zelfbewuste mensen die hun natuurlijke kracht inzetten. Het Odin Development Compass (ODC®) helpt je om betrouwbare keuzes te maken over je investering in medewerkers, teams en management. Als meting helpt het jouw mensen te focussen op hun natuurlijke kwaliteiten en ontwikkel-potentieel. Daarnaast wordt ook zichtbaar wat is aangeleerd en onder druk mogelijk resulteert in ineffectief gedrag. Het helpt de mensen in die zin om hun natuurlijke kracht te leven en zichzelf niet te forceren.

 

ODC is gebaseerd op de theorie van Karl Gustav Jung. Het krachtige van de ODC is dat het zowel de onbewuste drijfveren als het gedrag meet. Dit maakt dat mensen hun natuurlijke competenties beter leren inzetten, afgestemd op de doelstellingen van jouw organisatie. Dit biedt je medewerkers en je organisatie de mogelijkheid om succesvol te zijn en jullie 'bedoeling’ na te leven.

ODC geeft daarnaast ook inzicht in leiderschapsstijlen en managementaspecten. Hierdoor kies jij als leider of manager binnen je organisatie de meest passende rol. Of het nu gaat om optimaal functioneren in een managementteam, of het succesvol leiden van een veranderproces, of om te kijken of je rol of functie echt bij je past; het ODC laat zien welke natuurlijke competenties het meest effectieve gedrag mogelijk maken.

Doel is om datgene te doen wat je werkelijk wilt en waar je van nature goed in bent.

Ik ben een ODC-gecertificeerd coach.