Mannengroep 

Waarom een mannengroep? Als mannen zijn we vaak gewend de dingen alleen op te lossen. Echter, samen met anderen mannen kun je pas echt ervaren waar jouw ware kracht en potentie ligt. Zo kun je ontdekken wat man zijn voor jou betekent.

 

‘Man zijn’ kent zijn eigen dynamiek en uitdagingen 

 

Mannengroep Manifest biedt een platform voor mannen om als groep te werken aan thema’s die betrekking hebben op de mannelijke identiteit. Daarbij moet je denken aan onderwerpen die gaan over kracht en kwetsbaarheid, controle en overgave, gevoelens van verlangen en onzekerheid, je aanpassen en durven echt te kiezen voor jezelf. Binnen een veilige setting onderzoeken we als groep hoe we ons verhouden tot deze en andere thema’s. En welke overtuigingen en patronen ons belemmeren ze ten volle te doorleven. Zie daarbij de groep mannen als spiegel, sparringpartner en klankbord. Niet alleen om je blinde vlekken te helpen zien, maar zeker ook om ál je kwaliteiten in het licht te zetten.  

 

Mannengroep Manifest...

  • het biedt mannen een veilige plek om (onder begeleiding) de eigen patronen te onderzoeken, hiervan los te komen en te experimenteren met ander gedrag.
  • in contact met andere mannen (broederschap) dankbaar gebruik maken van de herkenning, ervaringen, kennis, inzichten, steun en feedback vanuit de groep.
  • het geeft ruimte om even los te komen van het alledaagse en stil te staan bij dat wat jou beweegt en inspireert, en dat wat jou belemmert om authentiek te ‘zijn’.
  • het nodigt uit om vanuit mildheid de eigen ballast te onderzoeken en daar waar mogelijk af te werpen.
  • het draagt bij aan het bevorderen van een gevoel van eigenwaarde, in een poging mannen af te leveren die leven vanuit zelfacceptatie, zelfwaardering en de nodige dosis zelfvertrouwen.
  • om dat wat ‘latent’ aanwezig is, zich te laten manifesteren.
  • om ook anderen weer tot steun te kunnen zijn, want wat jij hebt ontvangen voor jezelf heb je ook weer te geven.

 

Mannengroep Manifest nodigt je uit om deel te nemen aan de nieuwe cyclus in het najaar van 2021. Het thema van deze cyclus is 'De Man Ontmaskerd', waarbij we stil zullen staan bij vragen zoals;  "wat heeft jou gevormd tot de persoon die je nu bent?", "wat weerhoudt jou ervan je ware gezicht te laten zien?", "hoe ziet jouw masker eruit en wat is zijn functie /en wat dekt hij af?", "hoe heeft dit masker jou geholpen en waar is hij van dienst geweest?", "wat zouden we te zien krijgen als je je masker af zou zetten?" en "wat is ervoor nodig om je masker af te zetten?" 

Zie voor meer informatie de flyer "De Man Ontmaskerd"

We dagen je uit om die kant van jezelf te laten zien die zich doorgaans moeilijk laat tonen, zonder je iets van een ander aan te trekken. Ervaar wat de samenkomsten je oplevert aan zelfinzicht en hoe het bijdraagt aan het ten volle benutten van je potentieel. 

Als professioneel therapeut, coach en counselor begeleiden en ondersteunen wij dit proces. Dit doen we o.a. door het delen van verhalen, bewustwordingsoefeningen, meditatie, opstellingen en lichaamswerk.

 

Mannengroep Manifest, 

Thijs Kreukels  en  Paul de Bruin 

 

Wil jij deelnemen aan deze broederschap, meld je dan nu aan door middel van het invullen van het contactformulier. Heb je vragen, neem dan contact met ons op.

 

Wanneer essentiële basisbehoeften tijdens de ontwikkeling niet vervuld worden, of door extreem pijnlijke levenservaringen, ontstaan er pijnlijke kwetsuren. Om de pijn te verdrijven of niet te hoeven voelen, vertonen we maskergedrag. Een masker zetten we op ter bescherming, als verdedigingsmiddel en als overlevingsmechanisme. 

(Coachen als professie, Ien G.M. van der Pol).