Over mij

Mijn naam is Paul de Bruin (1978), gediplomeerd en gecertificeerd (team)coach, counselor en trainer.

 

Ik haal veel voldoening uit de ontmoeting met anderen, van mens tot mens. Daarbij schuw ik geen diepgang. Als persoon heb ik altijd een oprechte nieuwsgierigheid gehad in mensen en in wat hen in de kern beweegt. En dat ik daar mijn werk van heb kunnen maken, ervaar ik als een prachtige invulling en een grote gift.

 

Ik heb een achtergrond in de kunsten. Na de Hogeschool voor de Kunsten te hebben doorlopen en kortstondig te hebben gewerkt als autonoom ruimtelijk beeldend kunstenaar, heb ik de overstap gemaakt naar psychologie. Naast mijn nog steeds grote liefde voor de kunsten, bleef de psyche van de mens mijn aandacht trekken. Ik ben een studie begonnen aan de faculteit voor Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Leiden en heb me van daaruit qua loopbaan en studie ontwikkeld binnen de (team)coaching en counseling. Ik ben inmiddels al geruime tijd werkzaam bij een grote landelijke zorgorganisatie waarin ik vanuit een teammanagersfunctie ben verschoven naar teamcoaching, individuele coaching en groepstrainingen. En precies dat is waar ik mijn bestemming vond en het is voor mij een logische stap om vanuit de opgedane ervaringen en ontwikkeling in studies mijn eigen praktijk vorm te geven.

 

Wat kenmerkt mij als persoon en als professional:

 • De basis van mijn coach- en counselingswerk is het geloof in je unieke zijn en de kracht daarvan.
 • Soms zijn we ‘ondergesneeuwd’ op bepaalde manieren; ik wil graag weer toe naar je prachtige unieke eigenschappen zoals je geschapen bent.
 • Ik zie mezelf als je medereiziger, nieuwsgierig naar wat jou maakt tot de persoon die jij bent. Ik help je niet alleen het inzicht in jezelf te vergroten, maar zeker ook het geloof in jezelf.
 • Oordeelloosheid en het erkennen van de verschillen is iets wat mij kenmerkt.
 • Mijn natuurlijke rust zal zeker helpend kunnen zijn om je op je gemak te stellen.
 • Ik wil je helpen ontdekken wie je 'echt' bent, wat voor jou je bestemming is en hoe je jezelf mag manifesteren, los van dat wat afremt.
 • Ik wil je bewustzijn vergroten voor dat wat in potentie bij jou al aanwezig is.
 • Ik wil je graag een spiegel voorhouden en dit via de route van je eigen zelfkennis.
 • Ik wil je graag meegeven dat je met mildheid naar jezelf mag (leren) kijken en dat je goed bent zoals je bent.
 • Ik bied je mijn inzet, een veilige omgeving, integriteit en vertrouwen. Daarbij hanteer ik mijn plicht me te houden aan mijn beroepsgeheim.
 • Naast gespreksvoering werk ik ook graag met ondersteunende werkvormen als opstellingen, visualisatie en creatieve werkvormen als dat een toevoeging kan brengen.

 

Hartelijk welkom om me te laten weten of ik iets voor jou of je team kan betekenen!